• 27.03.2017, 18:03

ANATOMI


For å bli fysioterapeut må man gjennom en del eksamener, deriblant anatomi. Det er læren om absolutt alt i kroppen, knokler, ledd, ligamenter, muskler, arterier, vener, nerver, og hvordan det hele styres av hjernen. Navnene på alt må du kunne på latinsk, så pensumet er derfor meget omfattende, og ganske mye mer omfattende enn jeg trodde i utgangspunktet.

I dag var altså denne dagen der eksamenen fra helvete sto på planen, der strykprosenten i fjor var hele 52%! Det er mer enn halvparten som strøk det! Oddsen var dermed ikke så høy da jeg gikk inn i eksamenslokalet. Men jeg visste jo at jeg kunne alt, så så lenge jeg klarte å beholde roen og fortelle alt jeg kunne, ville alt gå bra. Det gjorde det heldigvis, og jeg besto! Nå er jeg endelig ett skritt nærmere å bli fysioterapeut, og jeg kan absolutt alt av hva som er under huden! ☺

Nå føles det ut som om jeg endelig har fått livet tilbake igjen etter å ha satt det på hold så lenge, så det skal bli skikkelig deilig å gå tilbake til å gjøre akkurat det jeg vil gjøre, og ikke gjøre noe fordi jeg må gjøre det!


- #skolejenta -

I dag har jeg ikke store treningsplanene siden hodet mitt har jobbet på spreng og mest sannsynlig blitt overbelastet de siste dagene (hehe), så den store masterplanen min er å bare legge meg helt flat ut på sofaen og slappe helt av!

 

- Isa ☆

#trening #treningsblogg #blogg #mars #helse

  • 13.03.2017, 12:21

Den beste turkameraten..


..det er hunden min det! For akkurat tre år siden var jeg i "hundehumør", og tok en tur inn på finn.no. Der fant jeg en dame som hadde noen nydelige Kleinspitz-valper til salgs. Jeg tok kontakt, men alle var reservert bort. Hun hadde derimot en venninne som hadde en hannhund til salgs, og sendte meg mailen hennes, slik at jeg kunne ta kontakt. Da jeg fikk tilsendt bildene av valpen var jeg helt solgt, og bestemte meg nokså spontant for å kjøpe meg en hund. På dette tidspunktet bodde jeg i Bodø, og nøyaktig tre uker etter dro jeg å hentet lille Melvin på Gardemoen, og vipps så var jeg plutselig blitt hundeeier. Melvin ble født 15. februar 2014, og er en Kleinspitz. Dette er altså "storebroren" til Pomeranian, og de blir litt større, men ser egentlig helt lik ut. Tanken var at jeg skulle ha Pomeranian først, men etter å ha lest meg opp på begge rasene, fant jeg ut at Kleinspitz passet meg like godt. De er jo også noen kroner billigere, så det passet jo veldig bra. Nå er jeg veldig glad for at jeg valgte akkurat Melvin, han er akkurat passe størrelse, og verdens beste hund!

- Disse bildene er fra dag 1 -

Jeg hadde alltid ønsket meg hund så lenge jeg kan huske, men det rette tidspunktet kom aldri. Det var det egentlig heller ikke da jeg kjøpte han, men jeg angrer ikke ett sekund. Melvin er den gladeste og mest sosiale hunden, han blir like glad hver eneste gang jeg kommer inn døren, og skal alltid hilse på andre mennesker. Ulempen er at jeg ikke kan være like spontan som jeg kunne før. Turer der jeg er borte i mer enn 8 timer må nøye planlegges, og kan nesten bli mer stress enn gøy. Heldigvis er jeg så priviligert at jeg har en hundeelsker til venninne, som stort sett kan passe han dersom jeg føler for å reise bort.Å legge ut på tur i både skog, mark og by blir lett som bare det, når man har han her som følge.

 

- Isa ☆

  • 11.03.2017, 00:11

EN NY START


Da har "fysioterapeuten" endelig fått seg egen blogg!

Da jeg var 18 år, uviten og satt og grublet over hva jeg skulle bli når jeg blir "stor", hørtes økonom ut som ett veldig smart valg. Det er sikkert smart for veldig mange andre, men etter tre år økonomisk utdannelse og to år i arbeidslivet, fant jeg ut at det ikke var noe for meg alikevel. Da begynte jeg å se meg rundt etter andre muligheter, og ettersom jeg hadde blitt så glad i å trene, tenkte jeg at trening/helse-retningen kunne være noe for meg. Jeg startet med ett Personlig Trener studie på Bali med GoStudy våren 2016, og selv om det var mye moro med i bildet, gav studiene absolutt mersmak. Det førte til at jeg søkte på fysioterapi på HiOA, og til min store glede kom jeg også inn. Nå har jeg kommet meg til midten av andre semester, og selv om det er ett ufattelig stort pensum, synes jeg det er utrolig spennende å lære om hvordan kroppen fungerer ned til den minste detalj.

De siste årene har jeg blitt veldig opptatt av trening i seg selv der fokuset ligger på riktig utførelse av aktivitetene, og hvordan trene så effektivt som mulig for å få den ønskede effekten. Samtidig er jeg også veldig facinert av det mentale som ligger bak - hvorfor blir noen av oss toppidrettsutøvere, mens andre blir sofagriser? Og hva er det som kan få sofagrisen opp av sofaen, og ned på treningsstudioet? Jeg er også en utrolig eventyrlysten skapning, det er sjeldent jeg ikke har reiseplaner, og jeg har ikke først kommet hjem fra en tur, før jeg begynner å planlegge neste. Det er dette denne bloggen kommer til å handle mest om, trening og nye eventyr, men også andre småting som opptar meg i hverdagen.

Peace

FysioIsa

Trenings- og reiseglad jente, der bloggen min stort sett handler om dette. Studerer for tiden fysioterapi i Oslo, og har mange gode tips til riktig og effektiv fysisk og mental trening. Jeg er på jakt etter gøyale og utfordrende treningsmåter, som alle kan utføre. Kontakt: fysioisa@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits